Konuşmacılar
Anat Baniel
Anat Baniel Metodu® NöroHareket® kurucusu, Yazar
Anat Baniel Metodu® NöroHareket®'in kurucusu olan Anat Baniel, aynı zamanda en çok satanlar arasında yer alan Move Into Life ve çok beğenilen Kids Beyond Limits (Türkçe çevirisiyle Sınırlarını Aşan Çocuklar, Doğan Kitap) kitaplarının yazarıdır.
Klinik psikolog ve dansçı olarak eğitim alan Baniel uzun yıllar Dr. Moshe Feldenkrais'ın öğrenciliğini ve daha sonra meslektaşlığını yaptı. NeuroHareket®'i, yıllar içerisinde danışanlarıyla elde ettiği çığır açıcı sonuçları beyin değişimi açısından anlamaya yönelik aralıksız arayışıyla geliştirdi.
Anat Baniel'in Otizm, Serebral Palsi, genetik bozukluklar, DEHB ve diğer gelişimsel farklılığı olan çocuklar gibi özel ihtiyaçları olan çocuklarla yaptığı dünyaca ünlü çalışmaları, beyin plastisitesi alanında ön sıralarda yer almakta ve ebeveynler, sağlık profesyonelleri ve önde gelen nörobilimciler tarafından takdirle karşılanmaktadır.
Prof. Dr. Bilge Uzun
Uluslararası Psikoterapist, Farkanda Okullar Enstitüsü kurucusu ve Uluslararası Adler Enstitüsü-Türkiye başkanı, Yazar
Lisans, Yüksek lisans ve Doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında kazanan Dr. Uzun, akademik yaşamına ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Doktora sırasında Berlin Humboldt Üniversitesi’nde (Berlin, Almanya) misafir araştırmacı olarak bulunan Dr. Uzun, doktora sonrası derecesini (PostDoc) Roehampton Üniversitesi (Londra, Birleşik Krallık) Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır.
Doktora ve sonrası çalışmalarında yürüttüğü ‘Ertelemenin kültürler arası karşılaştırılması: İngiltere, Avusturya, Türkiye ve Polonya karşılaştırması’ çalışması The New York Times dergisinde Türk Kadın Araştırmacı olarak yer almasını sağlamıştır.
Uluslararası Psikoterapist, Psikodramatist ve Yas Danışmanı unvanları bulunan Dr. Uzun’un, akademik çalışmaları son yıllarda Eğitimde Mindfulness, Mindful Liderlik ve Mindful Okul Uygulamaları alanlarına yönelmiş, uluslararası düzeyde uzun soluklu eğitimlerini tamamlayarak ‘İleri Düzey Mindful Okul Eğitimcisi’ unvanını almıştır.
Mindful Schools Institute (Farkanda Okullar Enstitüsü) kurucusu ve Uluslararası Adler Enstitüsü-Türkiye başkanı olan Dr. Uzun’un uluslararası indeksli dergilerde yayımlanan makale, ansiklopedi ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Son yıllarda çalışmalarını toplumsal farkındalığa yönelten Dr. Uzun’un “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” başlıklı kişisel kitabı, kültüre duyarlı mindfulness yaklaşımını kaleme aldığı “Buda’yı ararken Rumi’yi Buldum” romanı ve “Panda Mio ile Mindfulness” çocuk kitabı bulunmaktadır.
Emine Ergün
Çocuk Gelişim Uzmanı
Çocuk gelişimi uzmanı olan Emine Ergün, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünde tamamlamış ve 2003 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini de Ankara Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünde tamamlamıştır. 8 yıllık boyunca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bireysel eğitimci ve eğitim koordinatörü görevlerini yaptıktan sonra, anaokulu ve kreş danışmanlığı yapmıştır. Kurucusu olduğu çocuk gelişimi merkezinde çocuk odaklı aile Danışmanlığı yapmaya devam etmektedir.
Çalışma alanları içinde gelişimsel değerlendirme ve gelişim takibi, erken müdahale programı hazırlama ve uygulama, farklı gelişim gösteren çocukların gelişim takibi (otizm, down sendromu, özgül öğrenme güçlüğü vb) gecikmiş konuşma, okul sorunları, uyum ve davranış problemleri, kardeş kıskançlığı, boşanma gibi konular yer almaktadır.
Ulusal kanallarda çocuk gelişimi ve eğitimi konulu televizyon ve radyo programlarına konuk olmakta, ana haber bültenlerine röportajlar vermekte, kreş, anaokulu ve özel okullarda veli ve öğretmen seminerleri düzenlemektedir. Anne Çocuk Öyküleri, Çocuklar Ne İster, Merhaba Ben Otizm, Çocuklar Sınır Sever kitaplarının yazarıdır.
Gamze Elibol
Seramik Sanatçısı, Yazar
1982 yılında İstanbul dünyaya gelen Elibol 1,5 yaşında ateşli bir hastalık sebebiyle çocuk felci (polio sekeli) oldu ve engelli kaldı. En büyük hayali Tiyatro oyuncusu olmaktı. Fakat hayat ilk sözünü söylemişti, engelli olduğu için mülakatlara bile alınmadı.
Yıllar süren Hukuk mücadelesi, Devlet Tiyatroları’nda kendi oyununu oynama hakkını elde etmesiyle taçlanmıştı. Halen dans etmekte ve kukla gösterileri yapmakta.
Fikirleri her geçen gün dünyasını sararken, evinden çıkamayan özel gereksinimli kadınlara ulaştı. Hem yaşama sevincini hem de umudunu o girişimci kadınlarla paylaştı. Böylelikle "Engelsiz Amazonlar Sanat Evi " doğuyordu.
Her yıl 13.000’den fazla çocuğa ve aileye umut olan Amazonlar, "Hediyenin en anlamlı hâli" olarak hem ülkemizde hem de dünyanın çeşitli yerlerinde el sanatlarını insanlara misafir ediyor. Şimdi kitabı Mavi’nin Maceraları ile köy okullarını ziyaret ediyor.
Dr. Özgür Bolat
Eğitim Bilimci, Akademisyen, Yazar
Dr. Özgür BOLAT, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim görevliliği yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında doktora dersleri alarak ve araştırma yaparak geçirdi.
2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı.
Özgür Bolat, şu anda kurmuş olduğu Anne Baba Okulunda ve ÖğretmeM Akademisinde eğitimler vermektedir. Aynı zamanda Parentwiser mobil uygulaması ile de ülkemize Kişiye Özgü Çocuk Yetiştirme Rehberini kazandırmıştır. Geliştirmiş olduğu Yetenek Yönetimi Envanteri ile kişilerin kişisel eğilimlerini keşfetmektedir. Envanteri bugüne kadar 25.000 kişi doldurmuştur.
Aynı zamanda Dove Özgüven Projesini, Google Dijital Ebeveynlik Projesini, Youtube Kids Projesini, Banvit Akıllı Çocuk Sofrası Projesini ve Hepsiburada Mutlu Aile Akademisi Projesini yürütmektedir. Beni Ödülle Cezalandırma ve Sorularla Büyüyoruz adlı iki kitabı bulunmaktadır. Özgür Bolat, Tema Vakfında mütevelli üyesi, Türk Eğitim Vakfı’nda ve Help- Zone Derneğinde yönetim kurulu üyesidir.